Pieter Neele - Guide to New Destinations in China


    Mijn
reisaanbod
  

Reiziger!

 

Hartelijk welkom op mijn reizen. Originele routes zijn het, die onaangeroerde plaatsen en trajecten bevatten waar touroperators en reisgidsen geen weet van hebben. Authentiek, mooi, fascinerend. Ik ontdekte ze tijdens eerdere reizen en laat ze je graag zien.

Ze voeren je naar verschillende delen van China, en naar Cambodja. Iedere route heeft zijn eigen duidelijke thema.

 

Je kunt de reizen privé boeken, of in een klein groepje van vier tot acht mensen reizen.

Vind je mijn bestemmingen inspirerend, maar stel je er liever in overleg een ander programma mee samen? Of wil je met me mee op een research reis langs weer nieuwe onbegane paden naar weer nieuwe onbekende bestemmingen? Dat kan.

Voor al je vragen en suggesties, en voor het boeken van een reis verzoek ik je een e-mail te sturen naar info@pieterneele.com of pieternl@hotmail.com

 

In Nederland kunnen mijn reizen ook geboekt worden bij reisorganisatie Sunita Reizen die is aangesloten bij de VvKR, en STO-reisgarantie biedt.

kham ando Kham en Amdo, Een reis door de Tibetaanse wereld

Uitzonderlijke mensen, spectaculaire landschappen, prachtige kloosters – een reis door Kham en Amdo, het oostelijke deel van de Tibetaanse wereld, is een onvergetelijke ervaring.

lees hier verder....


kham ando
yunnan  Yunnan, Reis langs de randen van China

De kennis en inspiratie voor deze originele reis deed ik op in de acht jaar dat ik in Yunnan woonde, leefde, studeerde, reisde. Hij voert je langs de randen van China, waar je exotische bergvolken, fascinerende grensgebieden, spectaculair natuurschoon en klassiek Chinese stadjes treft. Ik vind het de mooiste en boeiendste reis die je in Yunnan kunt maken.

lees hier verder....
 
yunnan 
antieke hart China's Antieke Hart

Tocht door de lange Chinese geschiedenis. Met vermaarde bezienswaardigheden als het Terracotta Leger en de Longmen Grotten. Én met onbekend maar even fascinerend erfgoed als het ruim 2.000 jaar oude lichaam in Jingzhou’s museum, en de keizerlijke tombes die bij Gongyi verloren en bijna onvindbaar in een maïsveld staan.

lees hier verder...
antieke hart 
  Cambodja

Grensverleggende nieuwe reis . Met behalve de bekende centrale tempels rond Angkor Wat de afgelegen prachtige complexen Banteay Chhmar, Koh Ker, Preah Vihear én de omstreden tempels op de grens met Thailand waar je vaak de enige bezoeker bent. En met behalve de Killing Fields van de Rode Khmer ook hun enclaves Pailin en Anlong Veng, het vergane huis van hun leidsman Pol Pot en een reeks andere restanten van deze radicale beweging.

lees hier verder....
 
 
  Reis door Laos

Deze reis geeft je een divers beeld van Laos, land dat me na aan het hart ligt. Je ziet boeddhistische kloosters en treft boeddhistische monniken. Je ziet Franse architectuur uit de koloniale tijd. Je stuit op herinneringen aan de Vietnam Oorlog. Je leert Laos van zijn groene kant kennen, met zijn bossen, rivieren, watervallen.

lees hier verder....