Pieter Neele - Guide to New Destinations in China


    Mijn
reisaanbod
  

Reiziger!

 

Hartelijk welkom op mijn reizen. Originele routes zijn het, die onaangeroerde plaatsen en trajecten bevatten waar touroperators en reisgidsen geen weet van hebben. Authentiek, mooi, fascinerend. Ik ontdekte ze tijdens eerdere reizen en laat ze je graag zien.

Ze voeren je naar verschillende delen van China, en naar Laos en Cambodja. Iedere route heeft zijn eigen duidelijke thema.

 

Je kunt de reizen privé boeken, of in een klein groepje van vier tot acht mensen reizen.

Vind je mijn bestemmingen inspirerend, maar stel je er liever in overleg een ander programma mee samen? Of wil je met me mee op een research reis langs weer nieuwe onbegane paden naar weer nieuwe onbekende bestemmingen? Dat kan.

Voor al je vragen en suggesties, en voor het boeken van een reis verzoek ik je een e-mail te sturen naar info@pieterneele.com of pieternl@hotmail.com

 

dwarsdoorsnede Een Dwarsdoorsnede van China

Diagonaal door heel China. Van de Laotiaanse grens in het zuidwesten naar de Siberische grens in het noordoosten.

Over oude kronkelende bergroutes, en over nieuwe snelwegen. Per gewone trein, en per moderne HSL.
Tegelijk is het behalve letterlijk ook figuurlijk een dwarsdoorsnede van China.
lees hier verder....
kham ando Kham en Amdo, Een reis door de Tibetaanse wereld

Uitzonderlijke mensen, spectaculaire landschappen, prachtige kloosters – een reis door Kham en Amdo, het oostelijke deel van de Tibetaanse wereld, is een onvergetelijke ervaring.
lees hier verder....


yunnan  Yunnan, Reis langs de randen van China

De kennis en inspiratie voor deze originele reis deed ik op in de acht jaar dat ik in Yunnan woonde, leefde, studeerde, reisde. Hij voert je langs de randen van China, waar je exotische bergvolken, fascinerende grensgebieden, spectaculair natuurschoon en klassiek Chinese stadjes treft. Ik vind het de mooiste en boeiendste reis die je in Yunnan kunt maken.
lees hier verder....
 
 
antieke hart China's Antieke Hart

Tocht door de lange Chinese geschiedenis. Met vermaarde bezienswaardigheden als het Terracotta Leger en de Longmen Grotten. Én met onbekend maar even fascinerend erfgoed als het ruim 2.000 jaar oude lichaam in Jingzhou’s museum, en de keizerlijke tombes die bij Gongyi verloren en bijna onvindbaar in een maïsveld staan.
lees hier verder...
antieke hart 
  Cambodja

Grensverleggende nieuwe reis . Met behalve de bekende centrale tempels rond Angkor Wat de afgelegen prachtige complexen Banteay Chhmar, Koh Ker, Preah Vihear én de omstreden tempels op de grens met Thailand waar je vaak de enige bezoeker bent. En met behalve de Killing Fields van de Rode Khmer ook hun enclaves Pailin en Anlong Veng, het vergane huis van hun leidsman Pol Pot en een reeks andere restanten van deze radicale beweging.
lees hier verder....
 
 
  Laos

Laos is een boeddhistisch land met een etnisch gevarieerde bevolking, een Frans koloniaal verleden, een oorlogsgeschiedenis die het land nog steeds parten speelt, en ’s werelds meest bijzondere rivier de Mekong. Al die facetten komen in deze reis naar voren. De oude hoofdstad Luang Prabang en de Vlakte der Kruiken horen op het programma van iedere Laos-reiziger. Maar in de route zitten ook weinig bezochte plaatsen als nationaal park Nam Et-Phou Louey. En nieuwe originele bestemmingen als een afgelegen dorp van de etnische Tai Phuan; en Long Cheng, de clandestiene Amerikaanse basis ten tijde van de Vietnam Oorlog.
lees hier verder....
 
 
  Laos-Cambodja

Deze reis brengt je naar de plekken in Laos en Cambodja die met recht op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: de oude stad Luang Prabang, de Vlakte der Kruiken, de tempelruïne van Wat Phu, de unieke Khmer tempels rondom Angkor Wat en het Koh Ker ruïnecomplex. Je mag ze bij een bezoek aan de deze landen niet missen. De reis brengt je ook naar nauwelijks bezochte plekken die je eveneens niet mag missen. Zo volg je in Laos een stuk van de beroemde Ho Chi Minh Trail uit de Vietnam Oorlog, en verblijf je een paar dagen in de onvoorstelbare rust van Champassak. In Cambodja zie je de levendige provincieplaatsen Stung Treng en Tbeng Meanchey.
lees hier verder....